buona sera

Ha valaki megfogná a kezem....

A baj az, ha döglenek a nyulak

2016. szeptember 22. 00:31 - nem a szőke

Egy régi vicc poénja volt, amit ma már senki sem mesél.  Az egyedüllét a vicc személete szerint nem baj.

Egy alkalommal, amikor magam alatt voltam, egy távoli rokonom írt, kérdezte, hogy vagyok. Épp sajnáltam magam, így elpanaszoltam, hogy elvesztettem az állásom, anyukám beteg és így tovább. István, nagyon kedvesen írt vissza,  hogy hát tényleg sajnáljuk, és hát nálunk sincs minden rendben, apukámat múlt  héten temettük, anyuka is  rosszul van, tolószékbe kényszerült mert mindkét lábát levágták....

És akkor arra gondoltam, hogy mi bajom is van nekem???

Ma először Ilditől kaptam meg, hogy ne nyafogjak, majd András is kiosztott, hogy mi a fene baja van magának, század annyi rossz sem történt magával, mint velem. És persze Zolinak is igaza volt, akinek nehéz munkája van, albérletben lakik és a letolás idején magányosan élt egy idegen ország, idegen városában.

Mert valóban mi bajom lehet nekem?

Ha mondjuk nem vesszük figyelembe, hogy nincs  reggel senki, aki rám mosolyogna, hogy nem vár a munkából haza senki, ha ezer programmal próbálom elfeledtetni a magányt, nincs senki, aki megkérdezni, hogy jól érezted magad. Ha este olvasok, senkivel nem oszthatom meg a nekem tetsző sorokat, nincs aki odaheveredne mellém, hogy nézzük meg együtt ezt a filmet.

Persze, kétségtelen, nem kell másra mosni, mások után rámolni, törni a fejem, hogy mit főzzek. 

Éveken, lassan évtizedeken keresztül nem értettem mi baja van Julinak, mitől lesz egyre irigyebb, rosszindulatúbb, rosszkedvűbb, keserűbb. Miért nem hisz az emberekben, miért a rosszat feltételezi.

Senki, aki nem kényszerült a magányra, nem értheti meg.  Ma már a málnabokorig sem megyek el a kertben, mert már nincs az anyukám se, akinek pár szemet leszedjek a joghurtba. A virágágyást lassan ellepi a gaz, hiszen nincs aki azt mondja, nézd csak ott is egy tulipán, meg ott is,ott is. Kinek szedjem össze a körtét, kinek főzzek körtebefőttet,. kinek csinosítsam a házat,

Kinek fésülködjek meg, ha itthon vagyok.

Minek keljek fel az ágyból, miért is menjek ki a kertbe. 

És akkor egyszer csak már olvasni sem tudok, csak a panaszáradat, a nyafogás. 

Nyafogás az, hogy elviselhetetlen az egyedüllét.

Nyafogás az, ha hazaérve szeretném ha megkérdezné valaki: milyen napod volt?

Nyafogás, ha szeretném érezni, fontos vagyok valakinek?

Nyafogás, ha szeretném, ha szeretnének, és lennék valakié? .... lennék valakié.....

..

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://buonasera.blog.hu/api/trackback/id/tr811734653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Espada Rodelero 2016.09.22. 01:51:02

Nem olyan rossz az az egyedüllét. Akinek jutott már valaha hárpia, az pontosan érteni fogja.
Én kb 10 éve szabadultam meg az utolsótól, ami tényleg annyira felszabadító érzés volt, hogy azóta sem vágytam a konformista párkapcsolatokra.
Szexkapcsolatok, ennyi a titok.

Hogy kinek tedd meg a fenti dolgokat? Magadnak.
Magadért küzdj, mert más soha nem fog.

nem a szőke 2016.09.22. 10:12:29

@Espada Rodelero: Igen, a titok valóban az, hogy az ember szeressen egyedül lenni, vagy a saját választása legyen. De azért az nagyon jó dolog, ha az ember azt érzi, hogy fontos valakinek. olyan valakinek, aki nem a barátja, gyereke, anyja, testvére. Akivel más kapcsolata van.
De mindenki másként éli meg. Van aki magányként, van aki választott egyedüllétként.

Espada Rodelero 2016.09.22. 10:57:07

@nem a szőke: Ebben van valami, de talán tényleg nem csak alkat kérdése, hanem hogy mit tapasztalt meg az ember az élete során.
A nők jóval hajlamosabbak az érzelmi függésre, míg például én, férfiként egyáltalán nem. Az a sokéves tapasztalatom, hogy a nők olyanok, mint a forgószél és egyszerűen nem lehetnek stabil alapjai egy férfi életének. Aki saját magára építkezik és a nőkre csak mint opcionális, csereszabatos extraként tekint, az egyrészt megtanulja élvezni, nem csak elfogadni a magányt, másrészt a stabilitása igen komoly vonzerőt jelent majd a nőknek.
Másként működik a két nem és az a gyakorlat, hogy ha egy férfi teljesen átadja magát és kizárólag egy nővel lesz képes egységet alkotni, akkor őt kihasználják, kifacsarják, összegyűrik és kidobják.
A 10, majd a 20 éves érettségitalálkozóm kiválóan demonstrálta ezt. Az egyedül élő volt (férfi)osztálytársaim jelentősen jobban álltak anyagilag, egészségügyileg, az alkohollal és a ráncokkal is.
A nőkre ugyanez nem vonatkozott.
Nagyon rossz sajtója van az egyedüllétnek, pedig ez indokolatlan.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2016.09.22. 14:02:44

@Espada Rodelero: megint ez az általánosítás... nem értem. Mindenki egyén és nem a nemi szerve vagy nemi hormonjai határozza meg, hogy megbízható, stabil valaki vagy egy megbízhatatlan kretén. Nőt otthagyó pasi is elég sok van.

VivienChristin (törölt) 2016.09.23. 11:23:49

Mindig arra vágyni, amitek/akitek épp nincs, hülyeség. Hagyjátok abba.

2016.09.27. 11:02:50

@VivienChristin: az abbahagyáshoz energia kell. Pont hogy energiahiányos állapot mind a depresszió, mind a magányosság érzése is. És a magánynak valóban kultusza van, istenítjük.. már száz éve is mekkora siker volt a "semmi ágán ül szivem" képe.

VivienChristin (törölt) 2016.09.27. 11:46:56

@Kulics: tevedsz, a depi autoagresszio (A tehetetlen ember önmaga ellen forduló agressziója), sok energia kell ahhoz is, a maganyt pedig nem hinnem, h barki is istenitene, annak ellenere, h jozsef attila oly szepen irt errol. Ehelyett javasolnam inkbb az alabbit tovabbgondolasra: "az embernek csak ket baja tud lenni: ha mindig egyedul van es ha soha sincs egyedul"

2016.09.28. 09:12:58

@VivienChristin: ha elég sok ember magányos, akkor ez nem lesz rendkívüli, hovatovább trenddé válik, kultusza lesz, az ipar is kiszolgálja, mert egyre kisebb adagú ételek, élelmiszerek is kaphatóak. Magányról szóló blogok lepik el a netet és a kommentelők tudnak azonosulni, mert ők is ebben a cipóben járnak. Szép versek és irodalmi, művészeti alkotások születnek a magányról, ismerős otthonos érzéssé válik embertömegekben ez. És akkor lesz az ember boldog, ha elfogadja a saját jelen állapotát, szánsájn, heppinessz.
És igenis a szenvedésnek kultusza van az emberi kultúrában, ez egy komoly vonulat.

hapsi 2016.09.29. 23:07:58

@Réka ‎: Ezt elég rosszul tudod... Ha utána olvasol, láthatod, hogy a hormonoknak nagy jelentősége van...

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2016.09.29. 23:11:07

@hapsi: nem tudom rosszul. Azt, hogy valaki seggfej vagy nem, nem a hormonok döntik el.

hapsi 2016.09.29. 23:14:22

@Réka ‎: Valóban nem, erre te vagy az élő példa. Azonban nem erről szólt a beszélgetés, ha meg nem bánod...

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2016.09.30. 08:18:30

@hapsi: ez sértegetés volt? Nem hiszem, hogy kiérdemeltem volna. Csak arról van szó, hogy egyik nem irányában sem szeretem az általánosítást, és nem értem, hogy ha valakinek bármelyik nem irányában erős negatív előítéletei vannak, az minek keres egyáltalán párt abban a csoportban, amelyet a jelek szerint egyáltalán nem kedvel.
süti beállítások módosítása