buona sera

Ha valaki megfogná a kezem....

Anya - nem csak egy van

2016. október 06. 14:18 - nem a szőke

Negyvenes pasi: nálam idősebb hölgyet keresek tartós laza kapcsolat reményében.

Már a megfogalmazás sem helyes, hiszen hol itt a tartós kapcsolat? Sosem valakit keresnek,  hanem alkalmanként mást. Mindig egy-egy alkalomra. Talán a tartósság csak a nő részéről elvárás, aki persze  csak várja otthon, amíg újra jelentkezik szeme fénye. 

A motiváció ebben az esetben egy jelentősen megváltozott anya-gyerek kapcsolat igénye, egy mélyen átélt szerepjáték. A kiváltó ok bármi lehet: gyerek- vagy fiatal korban átélt, vagy csak a fantáziában megjelent érzéki, esetleg szexuális élmény az anyával, vagy egy idősebb asszonnyal. Vagy az anyai szeretet hiánya, amelyet most más módon kíván pótolni. 

Látszólag normális családi életet élő, értelmes férfiak, sokszor szép feleség, akár gyerek is, vezetői beosztás.

Az "Anyuka" dédelgeti kisfiát, akinek a hétköznapi életben, a  vezető beosztásban, vagy  családfenntartóként az erős férfi szerep jut, ami belső feszültséget teremt. Szeretne nyugalmat találni, visszakerülni a boldog, gondtalan korba, amikor még csak játék és szórakozás volt az élet. Játszani a kis dömperrel, mesét hallgatni és megnyugvást találni az anyuka mellein.Csaknem minden esetben kiemelt szerep jut a melleknek.

Ha a gyerek szerencsés és megtalálja Anyukáját, akkor sem lel megnyugvásra. Szinte érthetetlen ez a függés, az újabb és újabb kapcsolatok hajszolása. Hiszen nem lehet könnyű  okos, érzelmi intelligenciával is rendelkező, vonzó, de főként megértő nőt találni, aki elfogadja a szerepet, netán még élvezi is.

Persze olyan idősebb nőt, aki fiatal férfit ölelne, könnyű találni. De ez a szerephelyzet másról szól, a saját, női vágyak háttérbe szorításáról, és kisgyerekekhez kötődő anyai érzelmek megéléséről, felnőtt férfiak iránt.

Mégsem jelent megnyugvást a férfinak, még, ha a legjobbat is találja meg, sosem lesz ebből a bemutatkozásban írt tartós kapcsolat. A  keresés, a most éppen elszalasztok valakit, az újabb és újabb kapcsolatok hajszolása

Furcsa jellemzője lehet a kapcsolatnak, amikor alapvetően csak virtuálisan működik, szóban, sms-ben, levélben, telefonon, de  nem állja ki a személyes találkozás próbáját. Kérdés, hogy fel tudja e vállalni, mindkét fél az első találkozás esetlegességét, hiszen, a hosszú előkészítés ellenére, anya és fia először néz szemben egymással, először kell ténylegesen lejátszani a korábban már elképzelt helyzeteket.  

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://buonasera.blog.hu/api/trackback/id/tr2211775163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása