buona sera

Ha valaki megfogná a kezem....

Józsi, a festő

2017. január 24. 12:10 - nem a szőke

Hát igen, adok a műveltségre, a képzettségre, nem tagadom, bár volt már rá példa, hogy éppen egy szobafestő sráccal beszélgettünk, aki nem mellékesen szeretett olvasni, és örült, hogy irodalmi élményeit - ha csak levélben is - de megoszthatja valakivel.

Józsi, a festő nem ebbe a kategóriába tartozott.

"Tetszel nekem,  ilyen egyszerű lányt keresek" - írta

"Köszönöm a megkeresést. Én az egyszerű lánytól fényévekre vagyok."

" Most akkor meg akarsz ismerni, nem?"

És még számtalanszor írt. Egyszer egy pasi adatlapján finoman megfogalmazott üzenetet olvastam, hogy milyen nők ne írjanak neki. Akkor pár üzenetet váltottunk arról,  hogy akikhez szólni akart, azok nem értik, akik meg értik, azok nem tartoznak abba a kategóriába.

Mégis, hogyan kellene az elvárásoknál feltüntetni, hogy "buták kíméljenek". Ha eltekintünk attól, hogy a nagyon buta emberek többnyire azzal sincsenek tisztában, hogy ők ebbe a kategóriába tartoznak.

Sok hozzászóló foglalkozik azzal, hogy a nők, mennyire elszállnak, amikor a kívánságlistájukat fogalmazzák meg. (Engem is sokszor ér a vád.) Szerintem a férfiaknál sokkal inkább ez tapasztalható. Sörhasú, igénytelen, leépült pasik  keresnek maguknál húsz évvel fiatalabb jó nőket. 

Azt gondolom mindkét oldalnak először érdemes számot vetnie saját értékeivel. Odaállni a tükör elé. És őszintén szembenézni Önmagával. Érdemes egy ruhabolt próbafülkéjébe is elmenni, ahol a megszokotton kívül, más szögből is láthatjuk magunkat. 

Képeket csináltatni magunkról. kérjük meg barátainkat, hogy szokásos helyzeteinkben kapjanak lencsevégre, vagy szelfizzünk. És akkor észrevesszük, hogy ötven képből talán egy olyan van, amilyennek látni szeretnénk magunkat. 

Nincsen ezzel baj, akkor sem, ha ezt az egyet tesszük ki magunkról. Csak ebben az esetben kapjuk össze magunkat és próbáljunk meg olyanná válni. Vegyünk mély levegőt, kezdjünk el mozogni, ha eddig nem tettük, figyeljünk az öltözködésünkre, hajunkra.

És akkor jön a neheze, végig gondolni, hogy mit nyújthatunk a másiknak. Képesek  vagyunk beszélgetni, egyáltalán meg tudunk írni egy levelet?

Egy ismerősöm, végtelenül kedves, jóravaló, elég jó megjelenésű. Megérdemelne egy kedves lányt. De botrányosan ír. Nem mondom, hogy minden lány Mensa tag, aki társat keres, de tételezzük fel, hogy elborzad az írásától. És itt az online világban egyelőre nem csillogtathatja meg egyéb értékeit.  Így egy minimális íráskészség elsajátítása elengedhetetlen.

Szóval Józsi, nem, nem engem keresel.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://buonasera.blog.hu/api/trackback/id/tr9312150153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.01.24. 14:22:27

Igen, igazad van, hogy nem lehet leírni, hogy kit NEM keresel, mert nem fognak magukra ismerni.. nem úszható meg az állandó visszautasítgatás bosszantó élménye.
/de mondjuk simán leírhatod a bemutatkozódban, hogy mi a kedvenc könyved, filmed, szindarabod és akkor az mutathat egy szintet/
Ám!
Bizony az élet azt igazolja, hogy a sörhasú ronda hörcsögszerű öregemberek is ropogós 30-40 évvel fiatalabb csajt kapnak és még büszkélkednek is egymással a médiákban. Pénzért mindenre hajlandóak a nők - hogy ezzel a kedves coelhós idézettel zárjam a mai demagógia félóránkat.
süti beállítások módosítása