buona sera

Ha valaki megfogná a kezem....

Erény

2017. március 30. 12:13 - nem a szőke

Egy titka van az erény megőrzésének nem tenni meg az első ballépést. Az elsőt meg nem tenni nagyon könnyű; a másodikat meg nem tenni már nagyon nehéz; a harmadikat meg nem tenni már lehetetlen.
És azután jön a többi.
Írta ezt Jókai Mór egy olyan világban, amikor a lányok még a házasságig őrizgették szüzességüket. és lám, a jeles író is lehetetlennek tartotta az erény megőrzését.
De hát nem csak a szüzességről szól az erkölcs, a tisztaság megőrzése. Szól ez arról is, hogy nem fordítunk hátat a segítségre szorulóknak, nem élünk kisebb-nagyobb stiklikkel, csalásokkal az érvényesülés útján, megpróbálunk jó úton maradni.
Megőrizni mindennapi életünk szüzességét családban, munkahelyen, hivatalban, közösségben, vagy csak munkába menet a buszon.
Hogy nem gázolunk át senkin, hogy nem azért nem lopunk, csalunk, hazudunk, mert lefülelnek, hanem mert egyszerűen nem teszünk rosszat.
Ez a legnehezebb útravaló, amit gyerekeinknek adhatunk, hogy igen átgázolnak rajta, igen eltapossák, igen, meglopják, igen, becsapják.
De mi akkor sem tesszük, ha már körülöttünk mindenütt ezt látjuk.
És naivan, továbbra is a jót feltételezzük mindenkiről, még akkor is, ha nagyon fáj újból ráébrednünk, hogy kevesen vagyunk.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://buonasera.blog.hu/api/trackback/id/tr5112387497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása