buona sera

Ha valaki megfogná a kezem....

Szia! nem zavarlak? nagyon? :)

2016. szeptember 20. 00:45 - nem a szőke

 

Ő: Szia ! Nem zavarlak ? nagyon ? :)

É: nem voltam elérhető.

Ő: világos :)  és most ?

É: közben megint eltelt fél óra, most éppen gépnél

Ő: ez sokszor történik így, fél orák jönnek mennek :), de nem gond egyébként, én is mindig csak akkor tudok válaszolni amikor tudok, ez igy normális is

É: no igen, amikor tud az ember, akkor tud

Ezekkel az érdektelennek látszó szavakkal kezdődött egy kétszáz oldalas beszélgetés az egyik társkereső oldalon. Mi az, amiért egyik megkeresésre válaszolunk, és melyik az, amit figyelmen kívül hagyunk. 

Annak ellenére, hogy az online társkeresésben teljességgel elfogadott, hogy a nő teszi meg az első lépést. de az első üzenetet mégis csak a férfiak írják.  És ők a megmondhatói, hogy hányszor nem kapnak választ. Még én is, bár igyekszem  a levelekre legtöbbször reagálni, sokszor választom a könnyebb és gyorsabb, törlés lehetőségét. 

Persze, ne legyen illuziónk a a legjobb nyitó mondatok esetén is először mi nők is megnézzük a levélíró profilját, fotóit (ha van), és ezek alapján döntjük el, hogy  a delete gombot nyomjuk, vagy válaszolunk. De most induljunk ki abból, hogy  a levélíró nem kifejezetten ellenszenves, nem borzadunk el tőle.  És tételezzük fel, hogy ezeket a sorokat  író-olvasó emberek olvassák. (Persze a többieknek is segíteni próbálunk majd a későbbiekben.) 

A Férfi tehát átjutott az első akadályon, nem töröltük azonnal, de most  az első üzenettel válaszra kell késztessen minket. Kollektív tapasztalatunk azt mutatja, hogy ha  csak nem a vezérigazgató csodálatos szépségű, okos fia írt nekünk, aki után mindig is ácsingóztunk, egyáltalán nem mindegy hogy a levélíró miként próbálja megragadni figyelmünket.

A legtöbben valamilyen matricát küldenek elsőre (csók, rózsa, bármi), ami nem mutatnagy  leleményességet. Talán a  már annyi üzenetett küldtem eredménytelenül" gondolat sarkallja őket erre. Mindenesetre ez legfeljebb egy erős ismerkedési szándékú nő számára ad  ürügyet a válaszra.

De mi van akkor, ha a megszólított naponta több megkeresést kap jó pasiktól is. Lássuk be Uraim, akkor a matricával nem fognak kitűnni a mezőnyből. Ebbe a kategóriába tartozik a magában álló Szia, Helló is. Ha mégis ezzel indítanak,akkor legalább egy-két kedves szót, dicséretet fűzzenek hozzá. Persze ez még mindig csak a minimálisan elvárható indítás és nem emeli ki Önöket a tömegből.

Mit kell tenni, ha az egy IQ-nál magasabb szellemi teljesítményű nő figyelmét akarják felkelteni, aki vélelmezhetően nem  Önökre vár évtizedek óta a toronyszoba magányában. 

Először is tegyék meg, hogy elolvassák a nő adatlapját, hátha ötletet ad az első sorokra. 

Mária leírta, hogy szeret színházba járni, de szívesen beszélget egy pohár bor mellett. A levélíró első mondata: "Szerintem a színházi szünetben igyunk inkább pezsgőt"  Egy másik hölgy adatlapján  szerepelt, hogy 175 cm nél magasabb férfit keres és ahogyan említettem Mihály első soraiban erre utalt: De kár, hogy nem vagyok 175 cm.

Előfordul azonban, hogy a levélíró saját stratégiát dolgoz ki, saját szövege van,  ha jó, akkor ezzel is eredményes lehet.

István indítása ezek közül való: Szia! Tea,vagy inkább olasz espresso?  Ebben az esetben a válaszadóban emberére talált. Nő: Hangulatfüggő, inkább olasz espresso, de a környezetem inkább latte-t engedélyez.- és ezzel már el is indulhatott egy beszélgetés ristrettoról, bármiről.

Uraim, tehát ha válaszra várnak, igyekezzenek jó nyitó, bemutatkozó szöveget találni,  ha egyedül nem megy, kérjenek segítséget. Akár tőlem.

Sok sikert az ismerkedéshez.

 

24 komment
Címkék: chat ismerkedés

A bejegyzés trackback címe:

https://buonasera.blog.hu/api/trackback/id/tr4811729697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

odamondó 2016.09.20. 13:55:49

Kollektív tapasztalatunk azt mutatja, hogy ha csak nem a vezérigazgató csodálatos szépségű, okos fia írt nekünk, aki után mindig is ácsingóztunk, egyáltalán nem mindegy hogy a levélíró miként próbálja megragadni figyelmünket.

Itt van a lényeg. Ha a kívánt fickó küldene neked egy matricát már rohannál is visszaírni. Tehát mint az élőszavas ismerkedésnél neten is igaz, hogy totál tökmindegy mit mondasz mert a csaj akinek bejössz a gyökér kezdést majd úgy magyarázza, hogy "aranyos" akinek meg nem jössz be annak meg mondhatsz bármit úgysem fog a helyzeten javítani.

Egy korábbi komment ezt már jól összefoglalta: ez az oka annak, hogy az udvarlás kihalt a világból.

Az EREDETI 2016.09.20. 14:36:04

Az se ertem hogy a profil alapjan hogyan dontik el hogy erdekli oket valaki? Oda akarmit kirakhatok es akarmit nem.... Sajat korlatok koze szorulnak

FlybyWire 2016.09.20. 15:07:54

Először 25 éve körül ismerkedtem neten, csórón. Elég gyenge százalékkal.
10 évvel később, egy olyan oldalon ahol meg lehetett adni, hogy van-e lakás, kocsi (volt), és a havi nettó bevételt is sávosan, érdekes módon már a nők kezdtek el nekem írogatni. Mondjuk normális, egyszerű, néhol picit humorizálós adatlap az persze volt, 2-3 elfogadható nem régi profilfotó, ennyike.

Feleség is így lett, de előtte még igen sok mindenki más is :D

Ja igen, és persze az összes esküdött rá, hogy egyáltalán észre sem vette a reglap anyagiakról szóló részét. Áááá, dehogyiiiis....... ugyanmáááááááááár :D

PonDrow 2016.09.20. 15:31:48

Pasiként csevegtem online egy hölggyel pár napig, aki megállapította, hogy a lelkem nagyon rendben van és nagyon helyes, DE a sportos öltözetben levő képeim alapján nem vagyok az ő esete. Persze előtte 3 napig jóízűen beszélgetett, aztán rájött, hogy mégis inkább az öltönyös vezérigazgató úr a jobb választás, hiába sötét paraszt agyban.... :)

2016.09.20. 15:52:10

Egyébként ha a Nők szerint minden férfi egyforma, akkor miért válogatnak?

Pierr Kardán 2016.09.20. 16:03:43

Sok igazság van abban a mondásban, hogy a nők nem az alacsonykoleszterinszintű Jóskával, hanem az audis Pistával mennek szívesebben randizni.

Nem is értem, hogy miért nem halt még ki az emberiség, a nők egy fél életen keresztül tudnak válogatni, aztán persze azt választják, aki később jól elveri őket esténként :-( A nők ösztönösen vonzódnak az macsó típusú (tehát némileg agresszív) pasikhoz.

Egy jó humorú, kedves pasinak csak akkor van esélye, ha egy nő éppen kiábrándult az előző mocsokmacsóból, szóval sok szerencse is kell az ilyen kapcsolatok beindulásához, kialakulásához.

erkölcsi hulla 2016.09.20. 16:22:56

@Pierr Kardán:
Sosem ábrándulnak ki, egyszerűen elérik azt a kort, mikor már egy alfa sem baszná meg őt, merthogy, van fiatalabb. Béta Béla a neve. Nem szerencse kell, csak idő. De hidd el jobban megéri bunkó fasznak lenni, utánozni a macsót mint 10 évet várni egy elhasznált hercegnőre.

Viktor Fulop 2016.09.20. 20:47:17

Legjobb ismerkedos dumam:

- Did you know that I'm a registered sexual predator?
- oO?!
- No I'm kidding I'm not registered.

nem a szőke 2016.09.20. 20:57:35

@Az EREDETI:
Eleinte engem őszintén meglepett, hogy számos pasi idegen képekkel van fent, vagy ötven évesen az érettségiző képét mutatja magáról. Részemről sosem merült fel, hogy akár a képekkel manipuláljak, vagy hazug adatokat adjak meg.
Hiszen ha az ember valóban ismerkedni akar, akkor mi értelme más képével operálni. Inkább eleve kerüljenek el, azok, akiknek nem tetszem, mint hogy hagyjanak ott az első randin, hogy jesszusom micsoda banya vagy.
Persze sokan nem írnak szinte semmit magukról.
És ha mindezek mellett még a kapcsolatfelvétel pár sorában sincs semmi, ami megragadjon, akkor minek is van fent az oldalon?
Hogyan is tud így bárkit megnyerni?

nem a szőke 2016.09.20. 21:00:45

@FlybyWire: No igen, magam is meglepetten tapasztaltam, hogy mennyi pasi jelentekezett nálam kényeztetne jeligével, szóval nem csak a csajok buknak a kocsira, miként egyre több a férfiescort is.

nem a szőke 2016.09.20. 21:08:23

@odamondó: Személy szerint nem, sőt némi iróniát próbáltam csempészni a megjegyzésbe és hangsúlyt adni az első mondatok fontosságának.
És ha hiszed, ha nem kedves Odamondó számos nőt ismerek, akik ugyancsak vágynak az értelmes beszédre, és legkevésbé érdekli őket, a kocsi.
Mert nézzük mit is írtam:
Fontos hogy milyen szavakkal nyitnak Uraim, mert igy Önök is könnyedén kiszűrhetik a válaszból, vagy a válasz hiányából a méltatlanokat.
És ennek megfelelően arra is utaltam, hogy ha igényes kapcsolatra, mélyérzésű, értelmes nőre vágynak, akkor nem volt hiába az az értelmes pár szó.
Mert aki bunkón szólít meg, vagy aki bunkón válaszol, az ugye mindkét oldalon kiesik.
Én is ejtem mi is ejtjük, önök is ejtik.
Akkor miért is kell megvédeni a bunkó, vagy semmitmondó megnyitást?

nem a szőke 2016.09.20. 21:15:08

@Pierr Kardán:
Azzal teljesen egyetértek, hogy a nők egy része vonzódik az un. rosszfiúkhoz. Nem láttam még kutatást, ami megfejtette volna ennek okát. Nekem is van ilyen pasi ismerősöm, és nagyon nehezen állom meg h békén hagyjam.
És nem kell messzire menni, pont ez a bejegyzés is utalt arra h egy meglepő, kedves, humoros megközelítés igenis jó hatású.
Pont ez a lényeg, a kép, az adatlap és az első üzenet együtt kell hogy megszólítsa a célszemélyt.
És ha ezek közül egyik sem mutat "megfelelőt" akkor mindannyian a delete-t választjuk, legfeljebb néhányan megköszönjük a megkeresést.

nem a szőke 2016.09.20. 21:16:18

@PonDrow: Őszintén, utólag megbántad, hogy ilyen könnyen megszabadultál tőle?

Az EREDETI 2016.09.20. 22:12:38

@nem a szőke: Én nem erre gondoltam, hanem arra, hogy ha ki töltöm őszintén akkoris abból mi derül ki? Szinte semmi. Szerintem ebből nem lehet levonni a személyiségét, hogy aztán válaszra se méltasd.

Hamvas Hugó, a TANÁR ÚR!! 2016.09.20. 22:24:31

Ejj, öcsém, ennyire ragozni a semmit... :D

Én kép és minden adat nélkül csak az okos nőkre tudok hatni, a zsinóragyú, optikai tuninggal operáló asszonyokkal és kisasszonyokkal nem tudok mit kezdeni.

Circus 2016.09.21. 01:39:21

Olvasom a hozzászólásokat, vigyorgok, és bólogatok :)

@nem a szőke: másik helyen már kifejtettem hosszabban, de itt is utalt már rá más, hogy kihalt az udvarlás - mert minek?

Írhatsz te bármi egyedit, ha neten még csak válaszra sem méltatnak (legalább egy "köszönöm a jelentkezést, de nem téged kereslek :)" ), illetve lehetsz te a való életben humoros, vicces, kedves, megértő, akár még sármos is, akkor is igenis a bunkó zsigeri alfa emberhím után megy az ösztönös embernőstény, főleg, ha az tele van pénzzel, biztosítandó az utódok anyagi jólétét, és/vagy a saját gyarapodását, szívügyek, meg egyéb IQ-hoz kötődő bonyolult dolgok azok nem számítanak. Ez van Occam eme hagymájának a kellős közepén.

(...és ezek azok az embernőstények, akik pár év múlva előkerülnek, hogy mégiscsak legyetek több, mint barátok, és segíts felnevelni a gyerekeket, jobb esetben te is kapsz tőlük egyet, vagy csak egyszerűen csak felkérnék szeretőnek, mert az nekik jó. De ez csak lazán kapcsolódik ide :) )

Nyilván, a mi oldalunkon is van jópár fura figura, meg a pénzért kényeztetősök, de erről nincs tapasztalatom, fentieken is már csak nevetek, de ez nem volt mindig így :)

erkölcsi hulla 2016.09.21. 07:44:10

@csentecsa: mièrt hiszed hogy az alfa tele van pènzzel? Elèg ha azt mutatja, de nem feltètel szerintem...ezek csak viselkedèsformákat mutatnak, nem konkrèt tulajdonság, az alfa csávó is lehet szeremcs3tlen barom,..

odamondó 2016.09.21. 08:20:36

@nem a szőke: legkevésbé érdekli őket, a kocsi
Mivan? Hol írtam kocsiról vagy egyáltalán anyagiakról. Arról dumálok, hogy ha tetszik a férfi egy nőnek akkor mondhat bármit az jó lesz,de te még mindig ezt a blőd hazugságot nyomod, hogy számít a duma... Számít a nagy szart. Csak annyit, hogy rejtetten, de te magad is elismerted ezt a bejegyzésben...

@csentecsa: tapasztalatom azt mutatja, hogy az alfa típusú fickónak aki a nőket könnyen megfekteti nem hogy sok pénze nincs hanem általában csóró. De mivel neki nincs pénzre szüksége, hogy dugjon így nem is érdekli ez...

CyberPunK 2016.09.21. 08:25:18

@odamondó: Nőket megfekteteni, főleg társkeresőkön, a legegyszerűbb dolog. Csak nem a 20-asokat kell kergetni, hanem a 30-as nőket. Az egyedülálló anyukák meg aztán tényleg mindennek a teteje, csak oda érdemes gumit húzni. Sajátot.

260nick 259et mar toroltek a buzik 2016.09.21. 11:06:38

mi a faszom ez a matrica ? Ez valami tarskereso ovisoknak, vagy mi a szar ?

Croma Soma 2016.09.21. 13:22:18

Hja kérem minden a nőkön múlik!

De egyetértek, hogy a férfiaknak tudni kell indítani. A legjobb, egy olyan lélekből fakadó gesztus, ami az elején tisztázza nem barát akarok lenni. Persze érdekelnek a lelki csipkék, de kizárólag akkor, ha már a bugyi csipkéi nincsenek útban.
A lány el tudja dönteni, kell ez neki így vagy, nem.

Lehetünk barátok, de egy barát soha nem sértődik meg, ha a reménybeli szexpartnert választja az ember. Ha valaki barát akar lenni tudja hol a helye!

A titok az, hogy tisztelni kell a másikat. Föltételezni tudja, hogy mit akar. Ha nem akar engem, azt tiszteletben kell tartani.

Mindig vallottam, nem azért kell udvarolni, hogy lelopd a bugyiját, hanem azért, ha veled van nőnek érezze magát. Ha ez meg van, akkor az a bugyi állandóan a földön lesz. :)
süti beállítások módosítása